Читај ми!

Момировић: Потписан стратешки документ са УАЕ, формално почињу преговори о слободној трговини

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић, који борави у дводневној радној посети УАЕ, рекао је да је данас потписан стратешки документ са Владом Уједињених Арапских Емирата, којим и у формалном смислу почињу преговори о слободној трговини између две земље.

Томислав Момировић је данас одржао билатерални састанак са државним министром за спољну трговину Уједињених Арапских Емирата Танијем бин Ахмед Ел Зејудијем, саопштило је Министарство унутрашње и спољне трговине.

Момировић је изјавио да је Влада Србије у претходним годинама показала да је окренута подршци приватном сектору и привлачењу нових инвестиција, а да ће Споразум о слободној трговини са Уједињеним Арапским Емиратима додатно подстаћи нове инвестиције из те изузетно богате државе.

Министар је оценио да економски односи Србије и УАЕ прате добре политичке односе, и одвијају се кроз трговинску сарадњу, инвестиционе пројекте, као и кроз стратешка партнерства што се најбоље може видети кроз пројекат "Београд на води", инвестиције компанија "Ал Дахра" и "DP World" која инвестира у луку Нови Сад, као и многе друге инвестиције компанија из ове земље. 

недеља, 10. децембар 2023.
2° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу