Читај ми!

Чадеж: Историјска посета индијске председнице, велика шанса за економску сарадњу

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж рекао је да је долазак председнице Индије историјска посета поред политичког и у економском смислу јер са њом долазе и индијске компаније. На Српско-индијском пословном форуму учествује 25 великих индијских компанија и 55 до 60 наших, рекао је Чадеж и истакао да очекује добре разговоре.

Српско-индијски пословни форум представља прилику за отварање нових тржишта за српске компаније, јачању регионалне сарадње и убрзању европских интеграција.

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж рекао је да је посета индијске председнице Драупади Мурму историјска посета и у економском смислу јер су са њом дошли представници индијских компанија.

"На Форуму ће учествовати 25 великих индијских компанија и 55 до 60 наших компанија. Очекујемо добре разговоре у области ИТ индустрије, прерађивачке индустрије, производњи хране. Индија је најмногољуднија земља на свету и има простора за сарадњу", каже Чадеж.

Према његовим речима, битно је да је да је председница Индије у оквиру посете нашла времена и као приоритет поставили економску сарадњу.

"Највише се очекује од сарадње у ИТ сектору, пољопривредној производњи, производњи хране. ‘Агромеханика’ из Бољевца већ сарађује са индијском компанијом, производе тракторе", каже председник Привредне коморе.

Чадеж истиче да је важно да отварамо нова тржишта, а Индија је огромна земља. 

Поред Индије каже да је Кенија интересантна земља за сарадњу и да има доста потреба тог тржишта које ми можемо да понудимо. "Зато идемо тамо, то смо радили и са Египтом, то ћемо радити и са Саудијском Арабијом", каже Чадеж.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво