Mихајловић: Моравски коридор има стратешки значај

Mинистарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић рекла је да су од првог састанка Радне групе за координацију, праћење и подршку изградњи Моравског коридора испуњени договорени задаци.

Посебно се таква оцена односи на, како је рекла, ефикасније процедуре за прибављање и експлоатацију материјала за изградњу ауто-пута, као и на процедуре за измештања гасне и електроенергетске инфраструктуре на траси будућег коридора.

Михајловићева је на састанку међуресорне Радне групе рекла да је у питању пројекат од изузетне важности и стратешког значаја за Владу и целу државу.

"Моравски коридор је још један од великих инфраструктурних пројеката у којем Влада Србије показује да је ефикасан тим. Имајући у виду стратешки значај пројекта, важно је да све институције дају свој допринос како би се пројекат ефикасно и у складу са договореном динамиком реализовао", рекла је Михајловићева.

На састанку је било речи и о процедурама финансирања пројекта, као и о даљој експропријацији земљишта и акредитацији лабораторије за испитивање материјала.

Састанку су присуствовали представници министарстава грађевинарства, пољопривреде, рада, рударства и енергетике, Управе за јавни дуг, Републичке дирекција за воде, Путева Србије, Kоридора, Србијавода, Института за водопривреду, ЦИП-а, Института за путеве, као и представници компаније Бехтел-Енка и Амбасаде САД у Србији.

среда, 01. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво