Михајловић: Вредност инвестиција у Војводини пет милијарди евра

Mинистарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор "Путева Србије" Зоран Дробњак обишли су радове на рехабилитацији државног пута од петље Бачка Топола до петље Сириг.

Министарка Михајловић је истакла да се од Београда до Суботице рехабилитује 65 километара ауто-пута и да је та деоница највећим делом завршена.

"До средине августа биће готово и преосталих 10,5 километара. Важно је да се путеви одржавају и да велика градилишта раде", рекла је Зорана Михајловић.

Министарка грађевинарства је овом приликом поручила да економија и живот не могу да стану и да и кад је тешко мора да се ради, те да је држава ту да створи услове да сви који могу раде и да се Србија развија.

Михајловићева је истакла да је вредност садашњих и планираних инвестиција у Војводини пет милијарди евра.

"Поред модернизације брзе пруге Београд-Будимпешта, радиће се Фрушкогорски коридор. Све је спремно, кредит је одобрен, документација завршена, држава је дала гаранције и након потписивања уговора радови могу да крену. Нисмо заборавили ни на саобраћајницу Београд - Зрењанин - Нови Сад. Хвала градоначелнику Вучевићу на сјајној сарадњи, овај град је пример за благовремено припремљену документацију за сваки пројекат", рекла је министарка.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да је срећан колико се ради у целој Војводини и Србији.

"Завршетком ове деонице добијамо још атрактивнији прилаз Новом Саду из правца Суботице и Мађарске. Чека нас још заједничких инвестиција, једна од њих је и кружна раскрсница у граду, што ће омогућити бољи проток саобраћаја и заобилажење центра града за теретни саобраћај. Са ковидом 19 се боримо, али економија не може да стане, живот мора да тече", рекао је Вучевић.

Директор "Путева Србије" Зоран Дробњак рекао је да је деоница Бачка Топола – Сириг једна од 26 деоница које се раде на ауто-путевима у Србији.

"Урађено је више од 24 километра, остаје још 10,5 км. Вредност радова је око 10 милиона евра. У овој години око 200 километарам ауто-путева ћемо пресвући асфалтом", додао је Дробњак.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво