"Београд на води": Све се гради у складу за законом

Компанија "Београд на води" тврди да се сви радови на објектима у оквиру тог пројекта изводе у складу са прописима и законима Србије.

Тако се у саопштењу компаније, а поводом медијских написа о градњи без потребних дозвола, наводи да је за изградњу куле "Београд" Министарство грађевине, саобраћаја и инфраструктуре 7. априла ове године предузећу "Београд на води д. о. о." издало решење о посебној грађевинској дозволи за извођење припремних радова на парцели на којој је планирана изградња.

За фазну изградњу објекта кула "Београд" на тој парцели 16. маја 2016. године издати су и локацијски услови, стоји у саопштењу.

Компанија "Београд на води" наводи да је решење за радове на обалоутврди издато 7. марта ове године и њиме се инвеститору, Републици Србији, одобравају радови на делу обалоутврде.

"Радови су вршени у складу са прописима, налозима и у роковима које су доставиле надлежне институције, а све у циљу отклањања последица од поплава и опасности од хиљадугодишњих вода, како стоји у Просторном плану подручја 'Београд на води'. Пројекат обалоутврде добио је и позитиван извештај Републичке ревизионе комисије", наведено је у саопштењу.

Истиче се и да је градски Секретаријат за саобраћај 4. марта ове године издао сагласност на пројекат који је "Београд на води д.о.о." доставио том Секретаријату, на заузеће јавне саобраћајне површине јарболима у Херцеговачкој, Црногорској и Карађорђевој улици.

"На основу сагласности Секретаријата, општина Савски Венац 25. марта доноси коначно решење којим се дозвољава да се јарболи поставе на јавну саобраћајну површину према урађеном пројекту", каже се у саопштењу.

Наводе и да је за радове који су извођени на објекту Београдске задруге, од марта до јуна 2014. године, градски Завод за заштиту споменика културе издао сагласност на документацију планираних радова, укључујући и ентеријер.

Та документација је, додају, по захтеву за увид у информације од јавног значаја, уредно достављена подносиоцима захтева.

"Компанија 'Београд на води д. о. о.' на овај начин жели још једном да нагласи да као компанија која послује у Србији, своје пословање обавља у складу са важећим прописима Србије и по важећим законским процедурама", закључује се у саопштењу.

Поједини медији су пренели да недостају локацијски услови за изградњу куле "Београд", да је "Променада" изграђена без грађевинске дозволе, као и да је донето решење за уклањање јарбола.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво