Пут насред дворишта

Због незгодно постављене бандере у петровачком насељу Кључ, пут мештанину Драгану Обрадовићу буквално пролази кроз двориште. Надлежни наводе да је бандера постављена када није постојала ни Драганова кућа, ни насеље.

Кроз двориште Драгана Обрадовића у петровачком насељу Кључ свакодневно пролазе аутомобили, бициклисти и пешаци. Истина, не иду травњаком већ путем, али баш тај пут је у Драгановим плацу. А свему је узрок електрична бандера која стоји насред раскрснице.

Бандера је тако незгодно постављена да ју је немогуће заобићи, па су комшије спонтано почеле да пролазе кроз Драганово двориште.

"Ту је било неко шипражје", показује Драган и каже да су се комшије, мало по мало, од њега помицале док кроз плац није направљен прави пут.

У међувремену, пут је прећутно озваничен, а грађевинска инспекција Драгану не допушта да на својој међи подигне ограду, јер би она ометала саобраћај.

"Размишљао сам чак да истоварим неколико кубика камена насред тог дивљег пута, кад ми већ не дају да оградим своје двориште", јада се Драган.

У пожаревачкој "Електроморави" кажу да је бандера постављена пре двадесетак година, када ни петровачко насеље Кључ, ни Драганова кућа, ни плац нису постојали.

Иако до сада нису добили његов писмени захтев за измештање бандере, покушаће да му реше проблем.

Када ће и где бандера одшетати са раскрснице, зависи пре свега од техничких могућности.

Драган Обрадовић каже да би је прихватио и у сопственом дворишту, само да више не гледа аутомобиле како му пролазе испод прозора.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара