Војска помаже мештанима Муховца

Војска Србије, поред редовних обавеза, уз административну линију са Косовом и Метохијом помаже становницима. Тако је мештанима села Муховац код Бујановца уручена помоћ у лековима.

Обезбеђење рејона уз администратвну линију са Косовом и Метохијом поверени су војницима четврте бригаде Војске Србије.

Поред безбедности они помажу и мештанима који ту живе, па су у селу Муховац код Бујановца уручили помоћ у лековима и санитетском материјалу. У селу Муховац живи око 500 мештана, углавном Албанаца.

Иако имају амбуланту која ради два пута седимично до лекова су због удаљености отежено долазили. Мештани кажу да по лекове иду само кад су много болесни.

Исмаил Ислами је овога пута дошао на преглед, а Лутвија Авдули је довела свекрву на контролу.

Муховчане су по други пут ове године посетили припадници Четврте бригаде копнене војске Србије. Донели су им лекове, а лекар је прегледао тридесeтак пацијената.

Капетан Ивица Арсић, каже да "пацијенти нормално и без предрасуда долазе на преглед, али је проблем што већина Муховчана не зна српски, па је ту човек који зна и српски и албански и преводи и пацијентима и лекару".

Војска у Муховцу прави путеве, а помаже и при снабдевању огревом. Зато Сабуш Сабадини каже да војници обављају своју дужност и да су зато изузетно задовољни. Слично говори и Рамиз Рашити, који сматра да добро живе и да имају пуну слободу.

Потпуковник Горан Станковић каже да припадници бригаде извршавају своје задатке у копненој зони безбедности, крајње професионално и људски, без обзира на националну или верску или другу припадност.

Војска помаже и кад ситауација захтева у случају поплава или суша. Обезбеђује цистерне са водом а за осам сиромашних српских, албанских и ромских породица набавила је по телевизор и DVD плејер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара