Нови дом за Ђорђевиће

Небојша Ђорђевић, самохрани родитељ четворо деце, добио је нову кућу. Кључеве је Небојши уручио министар Љајић, а изградњу су помогли локална заједница, република и амбасада Словеније.

Од јануара 2011. године ступиће на снагу нови Закон о социјалној заштити самохраних родитеља. Закон би требало да побољша материјални и социјални положај више од 56.000 самохраних родитеља.

Министар за рад и социјалну политику Расим Љајић боравио је у Врњачкој бањи где је Небојши Ђорђевићу, самохраном оцу са четворо деце, уручио кључеве нове куће.

Нова породична кућа Ђорђевића изграђена је на месту старе, коју је Небојша наследио од људи који су га још као дете усвојили. Једна доброта изродила је сада другу. Хумани људи збринули су и његову децу.

"Пресрећан сам због своје деце. Не крећу од нуле, већ имају услове за нормалан раст и живот", изјавио је Небојша Ђорђевић.

Ђорђевићи нови живот у селу Врујци започињу захваљујући локалној заједници, републици и амбасади Словеније у Београду.

Јадранка Штурм Коцјан, отправник послова Амбасаде Словеније у Београду изразила је задовољство што је овом акцијом заокружила свој мандат у Србији.

"Ја само желим да ова породица у овим лепим условима успе, да ова деца постану вредни и поштени људи", додала је Коцјан.

Небојша је пре три године, када му је умрла супруга, постао део армије људи исте судбине. Према подацима ресорног министарства самохраних родитеља у Србији има више од 56.000, а пет одсто су самохрани очеви. Нови закон о њиховом социјалној заштити требало би да им олакша живот.

"Нови Закон о социјалној заштити који треба да буде донет до краја године предвиђа могућност да самохрани родитељи имају до 20 одсто већа социјална примања", истакао је овом приликом министар Расим Љајић.

Иако Небојша породицу прехрањује од наднице и социјалне помоћи, први пут не страхује да ли ће имати за кирију и да ли ће деца дочекати зиму у топлом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара