Читај ми!

Уништавање бомбе из НАТО агресије у Нишу, житељи једног дела насеља сутра ће бити евакуисани

Због уништавања експлозивне направе која је пронађена приликом грађевинских радова, житељи једног дела насеља Стеван Синђелић у Нишу сутра ће бити евакуисани. Авио-бомба из НАТО агресије, једна је од највећих икада пронађених на територији Србије.

Житељи делова Булевара Николе Тесле и улица Александра Медведева и Београдске треба своје домове да напусте у недељу ујутру, најкасније до седам сати.

"Од 1.250 људи сутра ћемо у колективи смештај одвести њих тридесеторо. Остали ће бити код својих пријатеља и рођака. Аутомобиле ће, такође, из насеља да разместе. Верујем да ће све протећи у најбољем реду", поручује градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Високо-ризично уништавање

Авио-бомба заостала из НАТО агресије пронађена је на градилишту у Улици Александра Медведева.

"Пронађена је заостала авио-бомба ознаке МК 84, калибра 2.000 либри или 1.000 килограма, од чега 430 килограма експлозивне смесе. Једна је од највећих експлозивних направа које се проналазе. Нажалост, и данас проналазимо експлозивне направе из Првог и Другог светског рата и НАТО агресије, попут ове бомбе", каже Лука Чаушић, начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а.

Акција уништавања бомбе оцењена је као високо-ризична, учествоваће више од 250 припадника Сектора за ванредне ситуације, МУП-а, лекарских тимова и градских служби.

Почетак је планиран за седам сати, одмах пошто се обави провера да ли су сви грађани евакуисани.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво