Пронађена неексплодирана бомба у Нишу

Током извођења радова на ископу за потребе изградње нове ламеле Научно-технолошког парка Ниш, извођачи радова наишли су на направу за коју се сумња да би могла бити експлозивна.

Имајући у виду да је раније у окружењу било сличних случајева проналаска заосталих експлозивних направа, радови су одмах обустављени, а ситуација пријављена Управи за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова 15. априла, саопштио је Научно-технолошки парк.

Министарство унутрашњих послова преузело је контролу, те се тренутно врши детаљно испитивање и обезбеђење приступа градилишту.

"Према најновијим информацијама од стране представника Министарства унутрашњих послова, потврђујемо да ни објекат НТП Ниш, ни запослени, ни посетиоци парка нису у опасности", прецизирано је у саопштењу.

Додаје се да су уведене појачане мере безбедности око градилишта и непосредне околине где је направа пронађена, у сарадњи са техничко-физичким обезбеђењем НТП Ниш и представницима Министарства унутрашњих послова.

Корисницима НТП Ниш препоручује се да до краја радне недеље, због ограниченог приступа, не користе паркинг простор и гаражу близу градилишта док се не заврши уклањање наведене направе.

НТП Ниш је у сталном контакту са Управом за ванредне ситуације и обећава да ће, у случају нових развоја ситуације, благовремено обавестити запослене и кориснике парка о свим променама.

понедељак, 27. мај 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије