Читај ми!

А од колега, кућа – Жужа Мезеи и њена породица сада имају живот достојан човека

Успешно је завршена хуманитарна акција коју су организовали радници компаније "Дрекслмајер" из Зрењанина. Колегиници Жужи Мезеи и њеној породици купили су кућу. Сада имају неопходне услове за живот.

Пре две године се запослила у компанији где је мало кога познавала, сада има пријатеље за цео живот. Хумане колеге су испуниле највећу Жужину жељу да има своју кућу и да помогне тако и болесном брату близанцу.

"Радујем се кад идем на посао, гледам како су они дивне особе што су ми помогли, јако сам поносна на њих. За брата све имамо, посебну собу, има струју. И он се јако радује, може да гледа ТВ кад год пожели", каже Жужа Мезеи из Мужље.

Брат Миклош је срећнији

Жужин брат Миклош је корисник услуга центра "Алтернатива". Откако је дошао у нови дом, срећнији је. Сада му је и одлазак до дневног боравка олакшан, а једноставније је и пратиоцима, јер нема препрека за инвалидска колица.

"Специјализовано возило долази сваки дан по Микија, одводи га у дневни боравак, где добија све оно што дневни боравак нуди. Нама је тај део посла олакшан највише због безбедности самог комбија", каже Невена Монтресор из Центра за пружање услуга социјалне заштите "Мост".

Највећа од седам акција

Ово је седма слична хуманитарна акција коју организује синдикат "Дрекслмајера", а по обиму прикупљених средстава је била највећа.

"Било је скидање са зарада запослених уз одређени износ којим су они хтели да учествују. Прикупљено је 34.000 евра, од тога 24.000 су скупили сами запослени, након тога се и послодавац прикључио нашој акцији са десетак хиљада евра", каже Иван Субин, представник синдиката.

Недалеко од нове куће налази се неусловни објекат у коме је четворочлана породица Мезеи боравила. Протеклих пет година су овде живели без струје и воде.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво