Зрењанин: Колеге помажу Жужи и њеном брату

Када су сазнали да њихова колегиница Жужа Мезеи живи у трошној кући без струје, радници компаније Дрекслмајер из Зрењанина су организовали хуманитарну акцију да би јој купили кућу. Акција се проширила, па су помогле и друге установе. Да би се Жужа и њен брат који је особа са инвалидитетом уселили у нову кућу неопходно је још релативно мало новца.

Трошна кућа породице Мезеи у Мужљи код Зрењанина одавно је неусловна за живот. Жужа се након запослења надала да ће решити бар део проблема, али је приоритет била помоћ брату који је у инвалидским колiцима.

"Живимо без струје већ пет година отприлике. И једва смо се снашли, јако нам је било тешко. Имали смо доста комшија који су нам помогли, око струје, да однесемо веш да перемо", каже Жужа Мезеи из Мужље.

Када су чили за проблем, колеге из Компаније Дрекслмајер су организовале хуманитарну акцију, да се Жужи њеном брату, оцу и мајци купи кућа. Ово је седма слична хуманитарна акција коју организује синдикат, а по обиму прикупљених средстава је највећа.

"Сви запослени у компанији Дрекслмајер су прикупили око 24 хиљаде еура, што је један корак ка остварењу снова наше колегинице. Нашли смо кућу овде у близини, то је периферија Мужље, која кошта 32 хиљаде еура", наводи Иван Субин, представник синдиката.

Жужин брат Миклош је корисник услуга центра "Алтернатива" где му се пружа основна нега. Да би му додатно помогли организовали су хуманитарну акцију.

"Дали смо допринос са неким програмом, али нам се прикључила и Музичка школа Јосиф Маринковић, такође Културно уметничко друштво Ђерђеф, затим основна школа Јoван Дучић из Клека, тако да смо ми заједничким снагама направили једно хуманитарно вече које је било посећено, тако да смо том приликом скупили око 400 хиљада динара за нашег Микија", наводи Невена Монтресор из Центра за пружање услуга социјалне заштите "Мост".

За комплетан износ и плаћање пореских и других обавеза потребно је још око седам хиљада евра. Организатори ове акције апелују на хумане људе и фирме да помогну да се породица што пре пресели у нови дом.

Динарски рачун број

325-300706874093-49.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво