Читај ми!

Национални савет Влаха политичарима: Не злоупотребљавајте трагедију у Бору

Национални савет влашке националне мањине позвао је све политичке чиниоце да не злоупотребљавају трагедију која се десила у Бору, убиство двогодишње Данке Илић, и да се не представљају као наводни заштитници Влаха.

Председник Националног савета Влаха Новица Јаношевић указује де да се последњих дана, након описа трагичног догађаја од стране полицијских званичника, поједине политичке партије у још једном покушају прикупљања јефтиних политичких поена, стављају у наводну заштиту Влаха, наводи се у саопштењу.

"Поставља се питање како се сада сетише Влаха? Национални савет Влаха истиче да су Власи припадници полиције, тужилаштва, судских органа, извршне власти, законодавне власти, локалних самоуправа, образовног, здравственог и целокупног друштвеног система, те да верују својој држави и носиоцима највиших државних функција. Национални савет Влаха осуђује гнусни злочин који се десио убиством мале Данке. Верујемо да ће полиција и тужилаштво професионално расветлити случај, и да ће починиоци максимално бити кажњени", наводи се у саопштењу.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара