Читај ми!

Припадници УКП-а код куће осумњиченог за убиство Данке Илић

На терену у Борском округу, и данас, шести дан од хапшења осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић, наставља се потрага за телом девојчице. Осумњичени за убиство и даље не откривају локацију на којој се налази тело. У село Злот, у околини куће Д. Д., осумњиченог за убиство мале Данке Илић, дошли су припадници Управе криминалистичке полиције (УКП) Бор и београдског УКП-а.

Током јучерашњег дана претраживао се други део Лазаревог кањона, након што је полиција, заједно са спасилачким тимом и Горском службом спасавања, претражила првих 3,5 километара. Претражена је и јама изнад кањона, добока 70 метара.

За претрагу се користи специјалистичка спасилачка опрема.

Дроном са термовизијским камерама и могућношћу за 3Д мапирање прегледана је цела зона кањона и том приликом ништа није уочено.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта на породичном имању.

Након 10 дана потраге и детаљних провера свих трагова и информација, полиција је ухапсила два 50-годишња мушкарца из Бора, осумњичена за убиство, и они су спроведени у Више јавно тужилаштво у Зајечару на саслушање.

Реч је о радницима "Водовода", којима је одређен притвор до 30 дана. На терет им се ставља кривично дело – тешко убиство у саизвршилаштву.

Тужилаштво је саопштило да је Д. Д. признао злочин, док се Ј. С. бранио ћутањем. Ухапшени су отац и брат једног од осумњичених због сумње да су помогли да се тело премести на за сада непознату локацију. Брат осумњиченог за убиство Д. Д. преминуо је у Полицијској управи у Бору.

У међувремену, директор ЈП "Водовод" у Бору поднео је оставку из, како је навео, моралних разлога.

Коментаришући убиство двогодишње девојчице Данке Илић, председник Србије Александар Вучић рекао је да ће предложити Влади да се поново уведе смртна казна за најтежа кривична дела.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије