Четвртком у 9: Још једна колективна траума, како је полиција посумњала да су убице девојчице биле у белој "панди"

Мајор полиције Бојана Отовић Пјановић у разговору у емисији "Четвртком у 9" објаснила је зашто је полицији било сумњиво возило "панда" у којем су, како се касније успоставило, били осумњичени за убиство двогодишње девојчице и како је почињен злочин. Психолошкиња Бранислава Стевић рекла је да је нарушена психолошка равнотежа грађана који су пратили вести због великог броја сензационалистичких информација. Треба да сачекамо МУП да се огласи, па онда да дамо свој суд, поручује директор Центра за несталу и злостављану децу Игор Јурић.

Данас су државни званичници саопштили да су осумњичени за убиство двогодишње девојчице нестале код Бањског поља ухапшени и да су признали кривицу. Осумњичени су до детаља описали злочин и како су оставили тело на депонији.

Међутим, постоје сазнања да је један од осумњичених преместио тело на другу локацију, рекао је министар полиције Братислав Гашић на конференцији за медије. У току је претрага неколико локација у околини Бањског поља.

Грађани Бора спонтано се окупљају на градском тргу код Дома културе, пале свеће и остављају цвеће.

Двогодишња девојчица је нестала пре десет дана. Од тада се за њом интензивно трагало. Први пут у Србији је покренут Систем "Пронађи ме".

У потрази су, поред полиције, учествовале Жандармерија, хеликоптерска јединица, припадници Горске службе спасавања.

Нада да ће девојчица бити пронађена жива појавила се пре неколико дана, када је један српски држављанин снимио видео на станици у Бечу на којем се могло видети девојчица која подсећа на несталу Д. И. у пратњи две Румунке. 

Међутим, јутрос је бечка полиција саопштила да је разјашњен идентитет особа са снимака, које је у Бечу направио држављанин Србије, и да је са њима успостављен контакт.

субота, 22. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије