Шапић: Овлашћени сервиси раде технички преглед аутобуса, град са тим нема везе

Председник Привременог органа Београда Александар Шапић изјавио је да је несрећа која се догодила у Београду, када је точак отпао са аутобуса и усмртио жену, људска грешка и да је особа која је начинила грешку ухапшена.

Александар Шапић је рекао да се несрећа догодила на аутобусу приватног предузетника, али да је исто тако могла да се догоди и на аутобусу ГСП-а и да је Министарство унутрашњих послова једино овлашћено да брине о техничкој исправности возила.

Он је истакао да никога не штити, већ у уговорима који су потписани са приватницима пре 10 година, стоји да је МУП једини овлашћен за захтев за ванредни технички преглед.

"Технички преглед се врши сваких шест месеци и то је регулисано законом као што ви кад региструјете путничко возило треба да идете на технички преглед иста је ситуација са приватним превозницима. Они се врше на сваких шест месеци и то раде овлашћени сервиси са којим град Београд апсолутно нема никакве везе", рекао је председник Привременог органа Београда.

Нагласио је да је та несрећа могла да се деси као што се деси и приватном превознику и ГСП-у.

"Та особа је ухапшена, техничар који није добро притегао тај точак. Мислим и возач да има одговорност јер мора да провери, али хоћу вам рећи не постоји захтев за ванредан технички преглед од града Београда, то може само да тражи овлашћено лице, то јест Министарство унутрашњих послова", поручио је Шапић.

"Одговараће сваки Бели који се буде бавио коруптивним радњама"

На питања новинара о случају два ухапшена припадника комуналне полиције, Шапић је рекао да не може да износи детаље, али да је, када је дошао на место градоначелника расформирао службу комуналне полиције и формирао нову.

"Стара је била легло корупције и Београђани су тога били свесни, зато их нису пуно ни волели. И много смо ту промена имали, читаво руководство смо променили, многе смо и отпустили, радили ротације, али доста њих је остало. Ми смо још пре неколико месеци пријавили сумњу да постоје одређене групе у оквиру комуналне, који врше разне коруптивне радње", рекао је Шапић.

Он је захвалио надлежним органима што су успели да их ухвате на делу. "И пријављиваћемо их убудуће, и да знају сви они који раде у нашој служби комуналне милиције, да кога год будемо ухватили, да нећемо никоме ништа толерисати. Јер они треба да буду за пример Београђанима, а не људи који ће да буду корумпирани, да им отежавају живот, већ треба да им помажу. И треба да чувају ред у граду Београду, а не да га ремете", поручио је председник Привременог органа Београда.

Он је позвао све оне који размишљају да се баве коруптивним радњама, а раде у комуналној полицији, да добро размисле о томе, јер ће бити пријављени.

О нападу на контролорку

На питање о контролорки која је јуче нападнута, Шапић је констатовао да то, нажалост, није први пут да се нападају контролори и да ће ту контролорку данас примити, у знак подршке и њој и свим другим контролорима.

"И да покажем да је дошло време да се неваспитани, насилни, бахати Београђани, којима је данас пуно и тих 50 динара. Педесет динара кошта данас једна вожња, то нема нигде у свету. Да не причам месечна карта која је испод 2.000 динара, недељна карта и дневна карта. Људи раде само свој посао. И када га раде, онда их нападају", рекао је Шапић.

Он је апеловао на државне органе да најстроже кажњавају оне који нападају и свакодневно ометају контролоре у обављању њиховог посла.

"Мени је заиста жао што се те ситуације и даље дешавају, мада морам да признам да су се значајно смањиле у последњих годину дана, од када смо променили систем наплате, од када смо увели јефтиније карте, од када смо увели СМС, али је очигледно да се дешавају", констатовао је Шапић. Додао је да му је изузетно било жао и да је било мучно што је то гледао, али да се нада да ће контролори, уз помоћ комуналне милиције, издржати.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво