Приведен одговорни за техничку исправност аутобуса са којег је отпао точак, одређено му задржавање

Прво основно јавно тужилаштво саопштило је да је утврђен идентитет механичара предузећа "Банбус д. о. о." који је био задужен за контролу аутобуса са којег је јуче отпао точак. Њему је одређено задржавање од 48 часова.

У понедељак око 14 сати у Булевару ослобођења откачио се точак аутобуса на линији 78 и ударио две жене, а једна је подлегла задобијеним повредама

Прво основно јавно тужилаштво саопштило је да је на лице места незгоде одмах изашао дежурни јавни тужилац и да је он дао налог да на лице места одмах изађе вештак ради обављања потребног вештачења, као и налог да се возач који је критичном приликом управљао аутобусом одмах алкотестира и одвезе на Ургентни центар ради анализе крви и утврђивања да ли је управљао аутобусом под дејством алкохола.

Дао је налог и да се сва повређена лица одвезу на Ургентни центар ради пружања лекарске помоћи и утврђивања врсте и тежине повреда које су задобили критичном приликом, као и да се изузму снимци са надзорних камера и фиксирају сви други докази на лицу места, саопштило је тужилаштво.

Наводе и да је утврђен идентитет лица И. Р. које је било задужено за дневни преглед возила у конкретном случају, одговорног лица за преглед возила – механичара у предузећу за саобраћај "Банбус д. о. о.“.

"Даље, по налогу дежурног јавног тужиоца одређено је задржавање И.Р. у трајању од 48 часова, у ком периоду ће исти бити саслушан у својству осумњиченог због постојања основа сумње да је учинио кривично дело Тешка дела против безбедности јавног саобраћаја члан 297. став 4 у вези члана 295. став 3 у вези става 1 Кривичног законика, те ће у зависности од одбране осумњиченог бити донета одлука да ли ће у односу на истог ово тужилаштво евентуално поднети предлог за одређивање притвора", саопштило је тужилаштво.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво