Бојник, обележен Дан сећања на страдање цивила у Другом светском рату

Дан сећања на страдале цивиле у Бојничком масакру, ове године је први пут ушао у државни календар важних историјских догађаја, изјавио је државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дејан Антић.

Дејан Антић је у име Одбора за неговање традиција ослободилачких ратова Србије данас предводио државну церемонију обележавања Дана сећања на страдање цивила у Бојнику у Другом светском рату.,

Како је саопштило ресорно министарство, Антић је навео да је овај дан уврштен у календар важних догађаја како би се сачувала од заборава истина о страдању српског југа и додатно развила култура сећања на цивилне жртве наци-фашистичког терора.

Антић је истакао да су Срби слободарски народ чије су вредности утемељене на демократским и антифашистичким вредностима и да је задатак садашњих генерација да истину о страдању сопственог народа сачувају и пренесу будућим генерацијама.

Према његовим речима, Србија ради на очувању историјске свести и државотворне традиције српског народа, осигуравајући национални опстанак, подједнако унапређивањем привредно-економских позиција земље, колико и јачањем њених војно-одбрамбених капацитета.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара