Читај ми!

Радио Београд одликован Сретењским орденом првог степена - чувар традиције са погледом у будућност

Радио Београд, већ 100 година шаље најважније и најбитније информације у етар. Као национална, културна и медијска установа највишег ранга, за Дан државности, Радио Београд, једна од најстаријих радио станица у Европи и најстарија на Балкану - одликован је Сретењским орденом првог степена.

Првог октобра 1924. године, покретањем програма станице Београд-Раковица, почело је исписивање живописне историје Радио Београда. Век касније, Радио Београд добија једно од највиших државних признања.

"То је доказ да је Радио Београд и '50-их, и '60-их, '70-их, када је био у зениту, постао и остао храм културе, информисања, квалитетне музике и лепог говора. Ми се поносимо тиме, желимо да сачувамо традицију али и гледамо у будућност", истиче директор Радио Београда Милан Недић.

А будућност доноси изазове дигитализације и прелазак на нове мултимедијлане платформе. На прагу уласка у нови век постојања, слушаоци програме Радио Београда поред традиционалне ФМ мреже и дигиталне ДАБ плус мреже, могу пратити и преко мултумедијланих платформи РТС Планета и РТС Звук.

"РТС Звук поред редовног онлајн слушања свих програма Радио Београда омогућава и доступност дигитализоване фонотеке нашег богатства којег поседујемо у Радио Београду", наводи главни и одговорни уредник Првог програма Радио Београда Срђан Бошковић.

Директор Радио београда подсећа да радио има три програма и четири тематска канала: РТС Плетеница, РТС Рокенролер, РТС Џубокс и РТС Вртешка.

Радио Београд је и један од ретких медија у земљи који је од оснивања посвећен неговању културе дијалога, лепоте говора и очувању српског језика.

"Задатак новинара Радио Београда је да врло помно прате сва збивања у култури, све феномене и да не само извештавају већ и да их аналитички обрађују и коментаришу". истиче Ранко Стојиловић из деска културе Радио Београда.

Свакодневно Радио Београд произведе 168 сати програма. И даље се може чути изрека "Уколико нешто није објављено на Радио Београду није се ни догодило".

петак, 21. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије