Читај ми!

Сваки дан једно дете у Србији добије најтежу дијагнозу - уз нашу подршку и помоћ могу да победе рак

Најтеже болести не заобилазе ни најмлађе. У свету најтежу дијагнозу годишње добије око 400.000 деце, у Србији дневно најмање једно дете. Данас је Међународни дан деце оболеле од рака.

У већим градовима Србије организује се добровољно давање крви и многобројне манифестације под слоганом "И ја се борим".

Љубиша Станић, један од оснивача "Нурдор"-а каже да нема бољег начина него обележити овај дан добровољним давањем крви посебно јер највећи број деце која оболе од рака имају леукемију.

"Тој деци су перманентно потребне залихе крви, залихе тромбоцита", рекао је Станић и позвао све који могу да дају крв.

Нурдор данас у више од 30 градова организује низ манифестација од 12 до 14 часова Поред Београда заинтересовани ће моћи да дају и крв и у Новом Саду и Нишу.

Мирјана Кнежевић из Института за трансфузију крви каже да тренутно имају залихе крви за два дана али да су пред нама празнични дани  већ од понедељка те залихе могу да се смање. Она је поновила да су најдефицитарније нулта и А крвне групе,  и позвала да се грађани одазову и дају крв као и да Завод и у дане празника ради до 15 часова.

Ко није у могућности да да крв могуће је да помогне и слањем смс поруке на 1150 за удружење "Нурдор" или 7175 за удружење "Увек са децом" које се боре да деци оболелој од тешких болести буде боље.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије