Читај ми!

Посебно признање рањеној наставници у "Рибникару", Влада јој доделила доживотна месечна примања

Влада Србије усвојила је на седници Одлуку о посебном јавном признању које се додељује наставници историје Основне школе "Владислав Рибникар" из Београда Татјани Стевановић, као израз подршке и поштовања за исказану храброст током наставе, у масовној пуцњави 3. маја 2023. године када је тешко рањена.

Иницијативу да се наставници Татјани Стевановић додели овакво признање покренула је група наставника и ученика ОШ "Владислав Рибникар", за шта је прикупљено више од 13.000 потписа грађана, саопштила је Влада Србије.

"С обзиром на то да је у питању тема за коју је јавност веома заинтересована, да се ради о изузетном јединственом случају доделе јавног признања у виду доживотног месечног новчаног примања и да је предложена мера добила размере које су попримиле општи значај, Влада Србије одлучила је да прихвати ту иницијативу, која долази из система образовања и која је широко подржана међу грађанима", истиче се у саопштењу.

Влада је констатовала, додаје се, да је масовна пуцњава у ОШ "Владислав Рибникар" случај који и даље потреса јавност, да захтева реакцију државе у више праваца, да је прихватање поднете иницијативе начин да се рањеној наставници олакша материјални положај након тешког рањавања и са последицама које ћe трпети до краја живота, али и прилика да се и кроз ту меру покажу солидарност и емпатија.

"Идеју да рањена наставница историје добије неки вид новчане надокнаде, као додатак уз своја месечна примања, који би био трајан, до краја живота, који није преносив, али је редован и који би се исплаћивао сваког месеца и у складу са растом трошкова, подржао је и Савез самосталних синдиката Београда", закључује се у саопштењу.

недеља, 16. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије