Вучић поводом дана сећања на жртве Холокауста: Да се никада никоме не понови

Председник Србије Александар Вучић је, поводом Дана сећања на жртве Холокауста, истакао да чувамо сећање на ту велику жртву јеврејског народа и боримо се да се тако нешто никада никоме не понови.

"На Дан сећања на Холокауст, чувамо сећање на велику жртву јеврејског народа, док се боримо за очување највиших вредности човечанства за све - слободу, једнакост и право на достојанствен живот. Да се никада никоме не понови", написао је Вучић на друштвеној мрежи X (Твитер )

Међународни дан сећања на жртве Холокауста обележава се од 2005. године, доношењем Резолуције Генералне скупштине Уједињених нација. 

Дан када је 1945. године ослобођен концентрациони логор Аушвиц- Биркенау, најозлоглашенији логор смрти у поробљеној Европи, Генерална скупштина Уједињених нација прогласила је као дан људских права, превенције и кажњавања злочина геноцида, као и стално присутне опасности од расне, националне и верске мржње, заснованих на предрасудама.

Други светски рат однео је преко шест милиона недужних жртава. Аушвиц, Треблинка, Маутхаузен, Дахау, Мајданек, Топовске шупе, Јасеновачки логори смрти, Старо Сајмиште, Јајинци, логор "Црвени Крст" у Нишу, само су нека од масовних стратишта невиних жртава.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво