Радовић: За четири месеца листе чекања за магнетну резонанцу више неће бити потребне

Министарство здравља пре два месеца увело платформу за јединствену листу заказивања за магнетну резонанцу, у циљу смањења листе чекања. Помоћник Министарства здравља за управљање дигитализацијом у здравству Ђуро Радовић каже за РТС да је за два месеца рада платформе у 11 установа повећан број прегледа магнетном резонанцом и да верује да за четири месеца за листама чекања више неће бити потребе.

Помоћник Министарства здравља за управљање дигитализацијом у здравству Ђуро Радовић каже за РТС да је недавно уведена платформа за јединствену листу заказивања смањује листу чекања за магнетну резонанцу.

Навео је да је за два месеца рада платформе у 11 установа повећан број прегледа магнетном резонанцом.

"Када смо увели јединствену платформу, у новембру је било 2.100 прегледа, док је у децембру већ било 2.900 прегледа, а у јануару више од 3.000, иако је први месец у години незгода због празника и слободних дана", истиче Радовић.

Уверава да у наредна три или четири месеца листе чекања више неће постојати под тим називом већ ће то бити листе заказивања, као и да ће у софтвер бити уврштене и 22 нове магнетне резонанце.

"Тада ће, верујем, у року од 30 дана бити реализовани сви прегледи. Јединствене листе чекања се доста разликују од садашњих пословања установа – које је функционисало по принципу личних свесака, табела и импровизованих апликација, где је свака за себе водила одређену евиденцију", каже Радовић.

Наводи да сада, први пут, постоји јединствена евиденција, где је све на једном месту.

"Установе сада могу међусобно да размењују термине. То значи да установа која нема довољно термина, или чак нема магнетну резонанцу, апсолутно може да закаже магнетну резонанцу у другој установи, као да се ради о сопственом ресурсу", нагласио је саговорник РТС-а.

понедељак, 20. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара