Белгрејд ерпорт о одлагању летова: Извињавамо се путницима, сваки аеродром је систем који мора да функционише координисано

Управа Аеродрома "Никола Тесла" огласила се поводом јучерашњег пропуста у контроли тока путника, због чега су настала вишечасовна одлагања полетања са београдског аеродрома. Навели су да је сваки аеродром међусобно зависан систем у оквиру кога послују различити субјекти који морају да функционишу на координисан начин ради очувања безбедности. Путницима су се извинили због непријатности и захвалили свим надлежним службама на координацији и сарадњи да се саобраћај нормализује у најкраћем могућем року.

Компанија "Белгрејд ерпорт" (Belgrade Airport) саопштила је да је брзом реакцијом надлежних служби Министарства унутрашњих послова, у координацији са аеродромским службама и осталим чиниоцима у авио-саобраћају, ред летења је у највећој мери нормализован синоћ око 21.15, а од јутрос се саобраћај одвија регуларно.

"Kомпанија ‘Белгрejд eрпорт’ је јуче у поподневним часовима одмах реаговала са информацијама о дешавању на терминалу, и редовно ажурирала комуникацију у складу са развојем ситуације, уз извињење због настале грешке у обавезном току путника", наводи се у саопштењу достављеном РТС-у.

Додају да се још једном извињавају на непријатностима, и захваљују путницима, авио-компанијама, МУП-у и свим надлежним службама на координацији и сарадњи да се саобраћај нормализује у најкраћем могућем року.

"Сваки аеродром је међусобно зависан систем у оквиру кога послују различити субјекти (запослени на аеродрому, авио-компаније, државни
органи попут контроле лета, граничне полиције итд.). Сви они чине велику аеродромску заједницу и овај комплексан систем у сваком тренутку мора да функционише на координисан начин у циљу очувања безбедности, као и адекватног искуства путника", наводе из компаније.

Поручују да ће "Белгрејд ерпорт" наставити да сарађује са надлежним министарством, регулатором и даваоцем концесије ради одређивања и спровођења евентуалних корективних мера услед пропуста од 21. јануара, како би се ситуације које могу да утичу на кашњење летова и потенцијално незадовољство путника свеле на минимум.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић раније је изјавио да је оператер Аеродрома "Никола Тесла", француска компанија "Венси", одговоран за јучерашње проблеме у раду, због чега су три лета отказана, а 17 одложено, изразивши очекивање да ће се та компанија извинити путницима.

недеља, 26. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије