Директорат: Пропуст земаљског особља на аеродрому, наставак инспекција

Директорат цивилног ваздухопловства Србије саопштио је, поводом грешке на Аеродрому "Никола Тесла" у Београду у недељу, да је ванредним инспекцијским надзором утврђен пропуст особља земаљског опслуживања и да ће предузети одговарајуће мере према оператеру аеродрома и свим одговорним лицима. Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић тражи да се оператер "Венси" извини путницима због грешке.

Директорат цивилног ваздухопловства РС ће и током данашњег дана, наставити инспекцијски надзор ради утврђивања свих околности које су довеле до догађаја и, у складу са Законом о ваздушном саобраћају, предузети одговарајуће мере према оператеру аеродрома Belgrade Airport и свим одговорним лицима, наводи се у саопштењу Директората.

Директорат је саопштио да је као надлежно регулаторно и надзорно тело у области ваздушног саобраћаја у Републици Србији, предузео низ мера с циљем да утврди јучерашње грешке у обавезном току путника на аеродромском терминалу.

"У оквиру ових процедура, инспектори Директората су по хитном поступку спровели ванредни инспекцијски надзор, током којег су узете изјаве од запослених у Belgrade Airport, након чега је утврђено да је дошло до пропуста особља земаљског опслуживања", прецизира Директорат.

Весић: Оператор "Венси" да се извини путницима због грешке

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је да је оператер Аеродрома "Никола Тесла", француска компанија "Венси", одговоран за јучерашње проблеме у раду, због чега су три лета отказана, а 17 одложено, изразивши очекивање да ће се та компанија извинити путницима.

Како је за Танјуг објаснио, десило се то да је возач аутобуса одвезао путнике који су долетели из Скопља, на погрешан излаз и они су се помешали са путницима који су већ прошли контролу и требало да крену према авиону што је, напомиње он, потпуно недопустиво.

"Тачно је се људске грешке дешавају, да се то не дешава само на београдском аеродрому, али је чињеница да се њима веома често дешавају грешке и да ће морати много више да пораде на својој организацији, јер морају да поштују путнике на београдском аеродрому онако како поштују и на аеродромима у Француској. Ја сам о томе с њима много пута разговарао и очекивао да су извукли поуку из тога и да ће се боље организовати", рекао је министар.

Весић каже да од оператера београдског аеродрома очекује да упути извињење путницима који су чекали, и додаје да ће авио-компаније које су претрпеле штету и отказале или одложиле летове, имати могућност да наплате своју штету од оператера.

Нагласио је да је у току инспекција Директората цивилног ваздухопловства Србије на Аедрому "Никола Тесла", и да ће јавност бити упозната са налазима инспекције након што она буде завршена.

"Француска компанија је до сад уложила преко 280 милиона евра у саму инфраструктуру на аеродрому и ми смо им на томе захвални, али они морају много тога да ураде у својој оргонизацији како се овакве ствари не би дешавале. Ви се сећате да је током лета било доста проблема са пртљагом и са одласком путника, тада смо на то реаговали заједно са њима. Ја сам сигуран да ћемо овог лета имати много бољу ситуацију", оценио је министар.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара