Читај ми!

Новинараки РТС-а Невенки Ђелић "Сребрни знак" Црвеног крста Србије

Волонтер Црвеног крста Лазар Јовичић и уредница дописништва Радио-телевизије Србије у Крагујевцу Невенка Ђелић добитници су златног, односно сребрног знака Црвеног крста Србије.

Црвени крст Крагујевца доделио је 12 признања појединцима, установама и институцијама за вишегодишње залагање и вишеструки допринос реализиацији активности, циљевима и мисији те организације.

Међу добитницима признања су волонтер Црвеног крста Лазар Јовичић и уредница дописништва Радио-телевизије Србије у Крагујевцу Невенка Ђелић, који су добили златни, односно сребрни знак Црвеног крста Србије.

"У Црвеном крсту сам још мало па 15 година. Ово признање је веома значајно за све оно што смо радили заједно, тимски. И на тој плакети пише само моје име, али ја волим да истакнем и то да су са мном радили многи људи и да су многа имена захвална што сам ја овде, јер тимски и заједно смо могли да успемо све оно што и дан данас успевамо”, рекао је Лазар Јовичић, добитник "Златног знака" Црвеног крста Србије.

Невенка Ђелић, добитница "Сребрног знака" Црвеног крста Србије, каже да је то признање за цео РТС, кућу која свакодневно бележи приче о људима који су у невољи.

“Ми смо заправо њихов глас. Помажемо да се њихови проблеми чују и на тај начин утичемо и на појединце, на заједницу и на донаторе да помогну, да се нађу људима у невољи. И заиста сам поноса ако смо сви зајендо успели да неко дете у Србији, у Крагујевцу, било где заправо у земљи добије једну чоколадицу, неко воће или млеко уз оброк који прима у народној кухињи", рекла је Невенка Ђелић.

среда, 17. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво