Читај ми!

Министарство просвете препоручило школама да не организују новогодишње прославе

Имајући у виду невине жртве великих трагедија које су потресле читаву земљу, а које су се догодиле 3. и 4. маја, Министарство просвете препоручује свим образовно-васпитним установама да не организују прославе поводом новогодишњих празника, наведено је у допису школама.

Министарство просвете упутило је допис школама и васпитно-образовним установама у којем им препоручује да поводом новогодишњих празника не организују прославе.

У допису се истиче да је Министарство за такву препоруку имало у виду трагичне догађаје у ОШ "Владислав Рибникар" и у Великом Орашју и Дубони.

"Као што је била сугестија да почетак школске године буде другачији, да први дани нове школске године протекну у разговору наставника и ученика, не само о предстојећим школским обавезама, већ и у разговору о емоцијама и правим вредностима, да би уобичајене новогодишње прославе у школама требало да се оставе за нека друга времена", саопштило је ресорно Министарство.

Наводи се да је ова година била била тужна, најтужнија и да "шта год да учинимо, родитељима који су изгубили децу то не може да умањи бол". 

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије