Читај ми!

Крагујевчани уз Драгана, имају 10 дана да сакупе 25.000 евра за трансплантацију у Белорусији

Професори и студенти ПМФ-а у Крагујевцу удружили су се у акцији прикупљања новца за свог суграђанина Драгана Богосављевића, кога очекује неопходна трансплантација бубрега у Белорусији. За излечење је потребно сакупити још 25.000 евра. Рок истиче за 10 дана.

Четири године Драган бије битку и одлази на хемодијализе три пута недељно, од када му је је дијагностификован крајњи стадијум болести бубрега. Проблеми су се јавили услед високог притиска који није лечен на време, а једини спас је трансплантација.

Ова борба није само његова, супруга и четворо деце се грчевито боре да прикупе потребан новац. На хуманитарним лицитацијама продају и ствари из куће.

“Лек постоји, трансплантација бубрега у Белорусији у Минску. Остало је још десет дана и великих 25.000 евра које морамо да скупимо у том периоду“, каже Драган Богосављевић.

Његова супруга Ирина се нада да ће се остварити њена највећа жеља.

“Надам се да ће се тог тренутка остварити наша највећа жеља – да будемо поново срећна и здрава породица”, рекла је Ирина.

Драгана као возача градског аутобуса познаје већина Крагујевчана, па када се створила могућност за његово излечење, сви који га познају труде се да на различите начине прикупе потребну суму.

Међу њима су професори, студенти и сви запослени на Природно-математичком факутлету.

“Заједно својим умећем и малим поклончићима – козметиком, медењацима и осталим производима, да се сви заједничким снагама удружимо и да помогнемо нашем суграђанину“, наводи докторандкиња ПМФ-а Кристина Михајловић.

На штандовима међу многим ручним радовима су и књиге професора које се користе у настави.

“Могу сада узети књиге тако што ће убацити неку симболичну суму новца у кутију за прикупљање хуманитарне помоћи”, каже др Марија Станић, декан ПМФ Универзитета у Крагујевцу.

Како се приближава датум одласка, највећи проблем су време и недовољно новца, па ће хумани Крагујевчани ораганизовати акције сваког дана.

Драгану Богосављевићу можемо помоћи и слањем СМС поруке 1494 на 3030.

четвртак, 22. фебруар 2024.
14° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво