Читај ми!

Рекордни број путника на нишком аеродрому

Авионом за Љубљану из Ниша, са аеродрома Константин Велики, отпутовао је вечерас и један посебан путник, рекордни 422. 256. Његовим путовањем 26 дана пре краја године, премашен је рекорд из 2019. године.

Даница Михајловић је из Сврљига, ради у Нишу и први пут лети авионом. Пажња коју је добила на аеродрому јој је каже помогла да превазиђе нервозу.

"Осећај је одличан, мало сам нервозна јер је први пут. У Љубљану идем зато што тамо ме чека друг па после идемо даље на пут, идемо Италија, Немачка, Холандија и тако даље", каже Даница Михаловић из Сврљига.

Компанија "Ер Србија" продужила је уговор о субвенционисаним летовима – 3 из Краљева и 7 из Ниша, 5 редовних ка Франкфурту, Келну, Љубљани, Истанбулу и Београду и 2 сезонске линије ка Атини и Тирани.

"За разлику од неких преходних уговора овај уговор је на 4 године, што даје сигурност како аердормима који послују југу Србије тако и свим путницима који гравитирају ка њима јер могу да рачунају на те линије у наредне 4 године", каже Јиржи Марек, директор компаније "Ер Србија".

Михајло Здравковић, директор ЈП "Аеродроми Србије", верује да ће и остале компаније, које лете са аеродрома "Константин Велики" у Нишу, пре свега "Рајанер" и "Визер", појачати мрежу својих дестинација у будућности и путницима пружити додатне повољности и могућности.

Нишки аеродром очекује нове дестинације и због проширења аеродромске зграде на којој се радови при крају. Путници ће како је најављено имати боље услове од наредног лета.

недеља, 26. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије