Читај ми!

Кампања "16 дана активизма против насиља над женама" - сагледавање проблема са више аспеката једини начин за решавање

Трећу годину. Криминалистичко-полицијски универзитет учествује у кампањи "16 дана активизма против насиља над женама". У кампањи учествује и Aмбасада Сједињених Америчких Држава.

За 16 дана трајања кампање oдржавају се предавања, радионице и обуке у вези са родно заснованим насиљем и насиљем у породици.

Током претходне године, више од 200 студената различитих факултета учествовало је у радионицама, док је више од 500 полицајаца прошло различите обуке. 

аша идеја је да је мултисекторки приступ проблему једини приступ који може имати резултат. Сигуран сам да заједно можемо много тога. Појединачно нећемо добити резултате уколико не будемо свесни чињенцие да је сагледавање проблема са више аспеката једини начин за његово решавање", рекао је професор Зоран Ђурђевић, ректор Криминалистичко-полицијског универзитета.

У кампањи учествује и Aмбасада Сједињених Америчких Држава у Београду.

"Статистика показује да је широм света насиљу изложено више од 700 милиона жена и што је још горе, то су случајеви који су нам познати. Много их је више међу онима који су непријављени, а то је застрашујуће. У САД је број жена које су биле жртве достигао 10 милиона, а у Србији, колико ми је познато, 30.000 жена годишње жртве су насиља са физичким и психичким последицама", истакао је амбасадор Сједињених Америчких Држава Кристофер Хил.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се