Читај ми!

Професор Ратко Божовић сахрањен у Херцег Новом

Професор Ратко Божовић, који је пре три дана преминуо у Београду, сахрањен је у Херцег Новом.

Ратко Божовић је био универзитетски професор, социолог и књижевник. Био је професор Факултета политичких наука у Подгорици и Београду за предмете: Теорија културе, Социологија културе, Културна политика, Јавно мњење. Дугогодишњи је шеф Катедре за новинарство и политичку социологију.

Гимназију је завршио у Никшићу, а Филозофски факултет у Београду 1959. године. Магистрирао је 1967, а докторирао 1971. године.

Божовић је био члан Удружења књижевника Србије. Био је редовни професор Факултета политичких наука у Београду, дугогодишњи шеф Катедре за новинарство и политичку социологију. Предавао је и на Факултету политичких наука у Подгорици.

Десет година провео је као предавач Социологије културе на Филозофском факултету Универзитета Црне Горе у Никшићу.

Био је професор на Факултету драмских уметности и Факултету ликовних уметности у Београду, на Филолошком факултету у Београду и на постдипломским студијама Архитектонског факултета у Београду.

Радио је и као југословенски дописник француског часописа за светску политику Democratie Nouvelle (Нова демократија), уредник едиције "Култура и друштво" и библиотеке "Поента”.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво