Читај ми!

Осми дан протеста пољопривредника, блокирали путеве

Пољопривредници протестују осми дан заредом. Суботички пољопривредници протестном вожњом блокирају саобраћај на западној обилазници око града. Ратари из околине Пожаревца блокирали су Ђердапску магистралу. Протест и у Новом Саду. Одустало се од блокаде Каћке петље.

Суботички пољопривредници протестном вожњом осми дан блокирају саобраћај на западној обилазници око града.

Саобраћај је тракторима заустављен код Биковачке петље на "ипсилон" краку ауто-пута који повезује саобраћајницу Нови Сад–Хоргош и гранични прелаз Келебија.

Паори кажу да настављају са блокадама све док им се не потврди да ће на пумпама имати дизел без акциза.

"Ми смо упутили мејл Министарству у којем се обраћамо да нам испуне захтев да нам гориво буде без акцизе са ПДВ-ом на свим пумпама, па бисмо онда дошли на преговоре у Министарство да се договарамо око даљих корака", поручује Марко Габрић из Удружења пољопривредних произвођача Суботице.

Успорена вожња кроз кружни ток траје око сат времена, а потом се заустављена возила пропуштају. 

У међувремену могу да прођу интервентна и возила Хитне помоћи, као и аутобуси са малом децом и возила са болесним особама. Протестне вожње трајаће до 16 часова.

Ратари из околине Пожаревца поново блокирали Ђердапску магистралу

Ратари из околине Пожаревца поново су блокирали Ђердапску магистралу у Братинцу, а полиција преусмерава саобраћај на алтернативне путеве.

Организатори кажу да се овога пута неће повући до испуњења потписаног споразума у мају, јер је договор да плави дизел плаћају без акцизе која је у међувремену повећана и износи 64.7 динара, а не 50.

Такође, захтевају и писану потврду да ће субвенције за следећу годину износити 300 евра по хектару за сву обрадивих површину, јер у усвојеном Закону о буџету за 2024. годину то није прецизно дефинисано.

Блокаде у Новом Саду

Пољопривредници који осми дан протестују у Новом Саду, блокирали су на два и по сата кружни ток код Рафинерије, један од излаза из града на ауто-пут и пут ка Зрењанину. 

Возила су кратко пропуштали на сваких пола сата. Блокада је трајала од 11 до 13.30, а пољопривредници су се затим вратили до Рафинерије нафте у Новом Саду, чије улазе константно блокирају од почетка протеста.

Министарство пољопривреде позвало је представнике удружења пољопривредника, који у неколико градова у организују протесте, да дођу данас на састанак.

среда, 29. новембар 2023.
3° C

Коментари

Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке
Dlaka iz ugla oka
Длаке из ока? И то је могуће!