Читај ми!

Гашић: Са подручја Сомбора премештено 1.102 мигранта, ухапшено 18 особа

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обишао је вечерас Сомбор и поручио да се акција МУП-а Републике Србије у вези са сузбијањем илегалних миграција наставља све док последњи кријумчар не буде ухапшен. Са подручја Сомбора премештено 1.102 мигранта, 18 особа ухапшено, рекао Гашић.

Гашић је рекао да су јутрос у 3.30 часова, јединице Жандармерије, ЈЗО, САЈ и Полицијске управе у Сомбору имале опсежну акцију у којој су, у послеподневним сатима, дислоцирале 1.102 мигранта.

"Од вечерас у Сомбору више неће бити миграната, макар не у таквом броју, и у наредном периоду гледаћемо да све оне које затекнемо на општини Сомбор истог тренутка дислоцирамо. Грађани Сомбора морају да знају да је уз помоћ одређених локалних структура одавде била полазна тачка ка Суботици, Хоргошу и осталим местима где су их чекали кријумчари“, нагласио је министар Гашић.

Додао је и да је у акцији ухапшено 18 лица која ће бити процесуирана и која су једни од организатора организоване криминалне групе која се бавила пребацивањем миграната према Мађарској.

"Акција МУП-а Републике Србије се наставља и нећемо стати док задњи кријумчар са наше територије, ма где то било, широм Србије, не буде ухапшен. У наредним данима МУП ће наставити рад по свим хостелима, собама на дан које се издају, и таксистима који су до данас били логистика свима њима у довожењу хране, превожењу до Суботице, или неких других дестинација и са њима ћемо и у наредном периоду имати озбиљан рад“, поручио је министар.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић захвалио се министру Гашићу, МУП-у, као и начелнику Полицијске управе у Сомбору на опсежној акцији и истакао да је главни циљ да становници могу безбедно да шетају и да ће и у наредном периоду учинити све како би миграната било што мање, наводи се у саопштењу МУП-а.

петак, 08. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара