Читај ми!

Уницеф позива грађане и пословну заједницу да помогну деци и породицама у Србији

Уницеф у Србији, у сусрет предстојећим празницима, покреће кампању којом жели да скрене пажњу на децу и породице које се суочавају са изазовима које доноси сиромаштво и позива појединце и пословну заједницу да покажу солидарност и подрже оне којима је помоћ најпотребнија. Подаци Уницефа показују да једно од десеторо деце у Србији живи у сиромаштву.

Деца у Србији осећају последице криза у свету јер ниједна криза није изолована и лако се прелива из једне земље у другу, истиче се у саопштењу Уницефа у Србији и наводи да подаци Уницефа показују да једно од десеторо деце у Србији живи у сиромаштву, са тенденцијом раста због утицаја глобалних криза.

Породице са малом децом, деца из ромских заједница и она који живе на селу посебно су рањиви, а с обзиром на то да деца чине свега 17 одсто популације Србије, Уницеф у Србији наглашава важност да свако дете добије могућност да оствари свој пуни потенцијал.

Указује се такође да инвестирање у здравство, образовање, социјалну заштиту и ефикасне програме усмерене на смањење сиромаштва представљају темељ за напредак и развој деце, њихових породица, као и за унапређење целокупног друштва.

Грађани и предузећа у Србији могу да се придруже Уницефу и изврше донације путем веб сајта donacije.unicef.rs или уплатом на рачун Банке Интеса, број: 160-666-18, сврха уплате: човечанство је највећи дар.

Донације прикупљене кроз ову кампању омогућиће спровођење програма за помоћ деци и породицама у Србији, укључујући исплату једнократне финансијске помоћи, стручну подршку деци са сметњама у развоју и обезбеђивање асистивне технологије за подршку деци у учењу, наведено је у саопштењу.

четвртак, 22. фебруар 2024.
14° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво