Читај ми!

Влада усвојила закључак о сарадњи институција у увођењу студентских картица

Влада Србије усвојила је на данашњој седници закључак којим ће бити обезбеђена сарадња надлежних институција за увођење јединствене студентске електронске платне картице за свих 240.000 студената у Србији.

Студентска картица има за циљ побољшање животног стандарда студената, с обзиром на то да ће омогућавати бројне попусте и погодности. Реч је о првој фази пројекта, а крајњи циљ је укидање студентских исправа у папирном облику, које је почело да се спроводи у неким европским државама, наводи се у саопштењу.

Пријава студената је почела данас и одвија се путем портала Управе за трезор, на адреси zsk.trezor.gov.rs. Студенти ће приликом пријаве уносити ЈМБГ, бирати факултет, уносити број мобилног телефона како би били обавештени када је картица готова и бираће експозитуру банке Поштанска штедионица где желе да преузму картицу.

С обзиром на то да ће студентска картица први пут бити и платна, у даљем развоју система за подршку картицама, систем конкурисања за стипендије и повезивања унутар система високог образовања ће олакшати свакодневицу студената.

Свим студентима који се пријаве за картицу биће отворени текући рачуни у банци Поштанска штедионица, чије ће одржавање бити потпуно бесплатно. Картица ће бити доступна за свих 240.000 студената и биће бесплатна. Њено одржавање је такође бесплатно, за разлику од постојеће, које су сви студенти морали да плате, истиче се у саопштењу.

Закључак, који је данас усвојен, подразумева прихватање Нацрта споразума о пословно-техничкој сарадњи између Министарства финансија – Управа за трезор, Министарства просвете и Банке Банка Поштанска штедионица ад Београд, којим се уређују међусобна права и обавезе у вези са издавањем и коришћењем студентских картица и питања од значаја за успостављање и функционисање система за пријаву за студентске картице и система за подршку тим картицама.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара