Читај ми!

Од данас пријављивање за студентске картице

Пријава студената за нове студентске картице почела је данас у подне на порталу Управе за трезор. Из Поштанске штедионице најављују да ће свим студентима који узму картицу уплатити почетних 500 динара. Рок за пријаву је неограничен.

Око 240.000 студената из Целе Србије моћи ће да користи бројне попусте и погодности које омогућавају нове студентске картице, рекла је министарка просвете Славица Ђукић Дејановић.

"Ова картица ће за студенте државних и приватних универзитета и факултета значити много јер ће картица бити платна и преко ње ће моћи да добију студентске стипендије и кредите. То се односи на оне који ће испунити одређене услове, а све их је више и сада 9.000 студената добија стипендије, а 6.000 кредите", рекла је министарка.

Министар финансија је указао на то да студенте очекују многе погодности.

“Ер Србија даје 10 посто попуста на авионске карте, Србија воз даје 20 посто на возне карте, књижаре, библиотеке, биоскопи, све што је важно за студенте а слушали смо њих и питали шта им је важно, такође биће део овог програма“, рекао је Синиша Мали.

Председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионице Бојан Кекић је истакао да банка у овом случају неће наплаћивати мобилно банкарство.

Најавио је да ће банка, као добар гест, сваком студенту уплатити по 500 динара да би картица била активна приликом преузимања.

Председница СКОНУС-а Маргарета Смиљанић каже да су студенти позитивно реаговали на попусте који су до сада објављени.

“Надамо се да ћемо у наредним данима, кроз нашу промоцију, али и кроз објављивање нових попуста, допрети до великог броја студената“, наводи Смиљанић.

Студенти ће приликом пријаве на порталу Управе за трезор уносити ЈМБГ, бирати факултет, уносити број мобилног телефона како би били обавештени када је картица готова, а бираће и експозитуру банке Поштанска штедионица где желе да преузму картицу.

Како је најављено, студентска картица је бесплатна и користиће се као платни и идентификациони документ.

За њу могу да се пријаве сви студенти акредитованих факултета и академија у Србији, како државних, тако и приватних.

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво