Читај ми!

Јовановић: Нема начина да се реши проблем обуставе рада у "Пошти Србије" ако немамо са ким да разговарамо

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић изјавио је да не види начин да се привремена обустава рада у "Пошти Србија" реши ако нема запослених са којима се може разговарати и ако се не зна шта су њихови захтеви.

Михаило Јовановић састао се са в. д. директором "Пошта Србија", Зораном Ђорђевићем, представницима руководства предузећа, председником надзорног одбора и представницима два репрезентативна синдиката, Синдикатом ПТТ Србије и Синдикатом Радник, поводом обуставе рада дела запослених радника овог предузећа, саопштило је Министарство информисања и телекомуникација.

Састанак је организован по хитном поступку након пристиглог дописа "Поште Србије" Министарству.

На састанку је констатовано да не постоје званична образложења нити разлози запослених који су привремено обуставили рад у овом предузећу, као и због чега су то урадили.

Такође, представници репрезентативних синдиката, Синдиката ПТТ Србије и Синдиката Радник, рекли су да не могу да заступају интересе тих радника, јер од истих нису ни овлашћени, те да су се радници самоорганизовали.

"Не видим начин да привремену обуставу рада у ЈП Пошта Србија решимо ако немамо запослене са којима можемо да разговарамо и ако не знамо шта су њихови захтеви. Руководство, надзорни одбор и репрезентативни синдикати морају да обезбеде запослене са којима могу да причам, како бих на најбољи начин разумео њихове проблеме и захтеве", рекао је Јовановић.

Као ресорни министар и као неко ко је 20 година провео у том предузећу, истиче Јовановић, спреман је колико данас да се сретне са свим запосленима у "Пошти Србије" како би нашли излаз из новонастале ситуације и што пре се вратили редовном пословању с обзиром на огромне губитке које трпи "Пошта Србије", запослени, корисници и Република Србија.

Запослени у ЈП "Пошта Србије" који су у штрајку, након што је вршилац дужности директора тог предузећа Зоран Ђорђевић рекао да су сви захтеви запослених прихваћени, тврде да никакав договор није постигнут и да им се нико није ни обратио у вези са њиховим захтевима.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво