Читај ми!

Жива легенда Студењака – Снежа у читаоницу доноси кафу, сок и лепу реч, а опомиње само када је време за паузу

Студентске читаонице имају посебну атмосферу. Чак и они који живе у становима више воле да спремају испите у читаоницама. Још када се у читаоници направи кућна атмосфера, учење је лакше.

Снежана Марковић већ 25 година ради у Дому културе Студентски град. Испратила је генерације лекара, правника и економиста. Студентима је најдража особа, јер зна да их охрабри пред испит, али и опомене када је време за паузу. Често им, док уче у читаоници, донесе кафу, сок или им једноставно каже по коју лепу реч.

"Снежа је права жива легенда, стварно ми је драго што сам имала прилике да је упознам, заиста унесе неку ведрину и енергију и заиста значи у моментима кад вам код не ради 10 сати за редом или не можете да пронађете грешку. Заиста значи свака подршка и баш је онако наша морална громада", каже студенткиња Настасја Аврамовић.

Студенткиња Марија Јапунџић рекла је да је упознала Снежу пре неколико дана и да је дивна жена.

"Дошла сам овде, хтела сам да наручим кафу, није радио апарат, Снежа је истог тренутка дошла понудила ми је кафу, сок, шта год желим, осећала сам се као да сам код куће", додаје Марија.

Иако о себи прича врло скромно, студенте Снежа само хвали.

Студенти медицине враћају се због специјализације

"Ти људи заслужују пажњу, поштовање, ја сам са њима остала пријатељ - то је пријатељство, али је на првом месту поштовање. Ја у ствари цео свој радни век добијам награде, од тих дивних студената и позитивну енергију њихову и ја њих много волим", наводи књижњичар у Дому културе "Студентски град" Снежана Марковић.

Студенти медицине, каже Снежана, задржавају се најдруже, јер се после завршених основних студија, врате да у овој читаоници спреме и специјалистички испит. Један од њих је и Андреј Милићевић.

"Све најбоље имам да кажем о Снежи, нема лепшег осећаја када учим овде и када нам донесе кафу, сок, воду, шта год, тако да стварно немам речи, предивна жена", поручује Андреј Милићевић.

Кад закључа читаоницу

На питање ко је Снежа када закључа читаоницу, одговара да жури кући да стигне породици.

"И када дођем кући ја онда испричам шта се десило. Кажем супругу - замисли тај студент је полагао испит, оборио испит због 9, каже да му је много битно, крај је студија", истиче Снежа.

А породица се свакога дана шири. Тако Снежана доживљава оне који јој боје сваки дан. Памти и када су колоквијуми, који испит је коме остао. Зна и где раде сви који су за три деценије њене каријере завршили факултете. Многи је од њих посете само да заједно попију кафу, натенане.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара