Читај ми!

Комеморативни скуп на Зејтилнику: Ово гробље је расадник слободе, победничког и неуништивог српског духа

На српском гробљу Зејтинлик одржан је комеморативни скуп поводом 105 година од пробоја Солунског фронта. Уз делегацију Србије, венце на споменик српским јунацима положиле су и делегација Републике Српске, представници многих удружења која чувају успомену на наше претке.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић одао је почаст и положио венце на Српском војничком гробљу Зејтинлик, поводом обележавања 105. годишњице пробоја Солунског фронта.

"На гробљу смо, а нисмо ни свесни да је ово овде гробље расадник. Расадник слободе, расадник победничког духа, расадник неуништивог српског духа од Вардара до Цетине, од Јадранског мора до Тисе и Драве", истакао је Селаковић.

Срби који су дошли, додао је Селаковић, нису само из Србије.

"И дошли смо зато, не само из Србије, већ и из Републике Српске, дошли смо зато, не само из Шумадије, него из јуначке Боке из Црне Горе. Дошли смо овде, да својим прецима кажемо да је Србија боља и да је Српска боља, да су Срби јединственији но што су били раније, и да овде не долазимо само да тугујемо и да плачемо, већ долазимо да се осетимо поносним. Да не заборавимо да смо те 1918. године победили, да не заборавимо да смо ми народ победника, да не заборавимо да је та победа и та слобода настала после победе, скупом ценом плаћена.", рекао је Селаковић.

Република Србија и Република Српска, истакао је, заједно негују културу сећања, памтећи најславније, али и најтужније датуме српске прошлости.

Селаковић је одао почаст и положио венац на гроб дугогодишњег чувара гробља Ђорђа Михаиловића.

понедељак, 11. децембар 2023.
7° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу