Читај ми!

Апел грађанима због могућих временских непогода и поплава за викенд

После најаве Републичког хидрометеоролошког завода Србије (РХМЗ) да би непогоде током викенда могле узроковати поплаве, МУП је апеловао на грађане, а посебно оне који живе у близини водотокова, да прате упутства надлежног штаба за ванредне ситуације који ће их редовно информисати о околностима у вези с предстојећим непогодама. 

Тимови Сектора за ванредне ситуације МУП-а су у приправности и ватрогасно-спасилачке јединице су већ ангажоване у превентивним обиласцима терена и потенцијално критичних тачака на угроженим подручјима.

Сектор за ванредне ситуације МУП-а проследио је надлежним штабовима за ванредне ситуације упозорење за предузимање превентивних и оперативних мера у циљу спречавања и отклањања последица временских непогода и заштите живота људи и имовине. 

МУП наводи да је потребно да се, у сарадњи са представницима водопривредних предузећа, надлежним инспекцијским и комуналним службама, изврши процена тренутног стања заштитне инфраструктуре на рекама, са посебном пажњом на већ идентификоване критичне локације и на појаву нових критичних места.

среда, 29. новембар 2023.
4° C

Коментари

Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке
Dlaka iz ugla oka
Длаке из ока? И то је могуће!