Читај ми!

Влада продужила ограничење цене деривата нафте до краја октобра

Чланови Владе усвојили су измењену Уредбу о ограничењу висине цена деривата нафте у циљу спречавања већих поремећаја и очувања животног стандарда и продужили период важења ограничења цена до краја октобра.

Измењена Уредба усвојена је данас на седници Владе у циљу спречавања већих поремећаја и очувања животног стандарда, наводи се у саопштењу.

Ограничавање цена горива почело је да важи од фебруара 2022. године, а сваког петка до 15.00 часова објављују се највише цене које ће важити наредних недељу дана.

Влада Србије донела је и Уредбу о додели бесповратних средстава за куповину минибусева за потребе превоза сеоског становништва на територији Републике Србије за 2023. годину којом је омогућена куповина нових 17 минибусева, намењена повезивању 368 села у Србији.

Реализацијом пројекта решавају се основне потребе кретања сеоског становништва, омогућава квалитетнији живот и стварају услови за већу доступност здравствених, културних, административних и едукативних услуга, а уједно се унапређује животни стандард становништва сеоских средина.

Због великог интересовања за доделу бесповратних средстава у оквиру Програма за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2023. годину, а који спроводи Министарство за бригу о селу, чланови Владе донели су и Уредбу која ће омогућити наставак овог програма и за те намене определили додатна средства у укупном износу од 395.000.000,00 динара.

Укључујући нова средства, Влада Србије је за овај програм, од почетка године, издвојила укупно 895.000.000,00 динара.

среда, 21. фебруар 2024.
11° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво