Читај ми!

Станари зграде у Рушњу годинама муку муче са водом – не знају где је квар, а плаћају енормне рачуне

Станари једне зграде у Рушњу већ годинама не могу да реше проблем одакле цури вода која подлива и темеље зграде. Док институције одговорност пребацују једна на другу, папрене рачуне за воду плаћају станари.

Нико не зна где и коме припада цев која је пукла, где је водомер и зашто вода цури и када се затворе вентили. Проблем није решен већ годинама, а вода се и даље излива у двориште између зграда.

"Генерално проблем Рушња је проблем са цевима и водоводом, а ми овде испред наших зграда имамо проблем неких пет година уназад ако не и дуже. Последњих месеци је ово изражен проблем. Зграде су на клизишту, каскадно је све постављено, цури вода баш на потпорном зиду, све се слива у темеље зграде. Потпорни зид је иза од те воде напукао и наш оправдани страх је да ћемо се пробудити у шуми једно јутро", каже станарка Снежана Лучић.

Људи из две најугроженије зграде су се окупили и покушали сами нешто да ураде када је реакција надлежних изостала.

"Управници су удружено интервенисали код свих належних институција и сви одговори се своде на то да је наша надлежност. Из 'Инфостана' кажу да је надлежност 'Водовода'. Понекад буде из 'Водовода' да је надлежност 'Инфостана'. Углавном од тог препуцавања имамо ту воду која цури. Сами смо откопавали овај бедем како бисмо видели где тачно вода цури, откопавањем смо установили да цури пре наше зграде, пре водомера. Потрошња због тога свакако долази нама, не знамо како и на који начин, а питање и да ли је та вода више исправна за пиће", објашњава станарка зграде.

Вода цури, а рачуни уредно стижу.

"До пре четири месеца плаћала 2.000 динара комуналије целе. Сад ми је дошло више од 11.000", жали се пензионерка Снежана Сенић.

Из ЈКП "Београдски водовод и канализација" одговорили су писаним путем да су њихове екипе обишле спорну локацију и да су том приликом установили да је реч о квару који припада унутрашњим инсталацијама зграде, за чије одржавање је надлежна скупштина станара.

Такође, утврдили су, како наводе, и да су вентили исправни. Станари, ипак, тврде да када се затворе вентили, вода не престаје да цури, тако да не може бити квар у згради.

субота, 02. децембар 2023.
16° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке