Читај ми!

Дан српског јединства – у Београду дефиле, у Нишу централна прослава, застава повезала две обале Дрине

У склопу обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Београду се одржава манифестација "Дан традиције", а централна свечаност биће одржана вечерас у 18 часова у Нишу. Директан пренос на Првом програму РТС-а. Поводом празника, заставе красе и улице и тргове широм земље.

У центру Београда одржава се манифестација "Дан традиције" у склопу обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе који се обележава у Србији и Републици Српској.

Дефиле учесника у народним ношњама и са заставама кретао се од Kалемегдана кроз Kнез Михаилову, након чега је на Тргу републике почео свечани концерт у којем су учествовали дечији хорови, певачи и фолклорни ансамбли. Идеја је да млади да кроз уметност изразе културу и традицију своје земље.

Програм се наставља у поподневним часовима на Новом Београду у блоку 44.

У Нишу централна свечаност

Централна манифестација обележавања празника одржава се у Нишу од 18 часова, а од 16 часова у Нишкој тврђави биће одржан приказ наоружања. Биће приказана најсавременија средства којима располаже Војска Србије.

Манифестацији ће, између осталих, присуствовати и председник Србије Александар Вучић, председник Републике Српске Милорад Додик и патријарх српски Порфирије.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе обележава се и широм Косова и Метохије. У свим српским срединама у јужној српској покрајини се свакодневно вијоре српске тробојке, а јутрос су старе заставе замењене новим.

Празник се обележава широм Србије и Републике Српске

Празник је обележен и у Краљеву полагањем венаца на Споменик српским ратницима, чиме је обележена и годишњица пробоја Солунског фронта.

Удружење ветерана 63. падобранске бригаде и удружења ветерана из Србије и Републике Српске, поводом данашњег празника, повезали су две обале Дрине заставом Србије дугом 50 метара преко моста између Скелана и Бајине Баште.

Заставе красе и улице и тргове широм Србије и Републике Српске.

среда, 15. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара