Читај ми!

Почело пријављивање за прикључак нелегалних објеката на комуналну инфраструктуру

Почело је пријављивање власника нелегално изграђених објеката за прикључивање на комуналну инфраструктуру. Рок за пријаву је до 15. октобра.

Грађани који живе у нелегално изграђеним објектима од данас могу да се пријављују за привремено прикључење на струју, грејање, воду и канализацију.

Рок за пријаву је 30 дана, током којих ће власници морати да приложе одговарајуће доказе о нелегалној згради у којој су купили стан или ако су кућу зидали без грађевинске дозволе.

Грађани, уз захтев за прикључење на струју, грејање, воду и канализацију, између осталог, треба да приложе очитану личну карту и геодетски снимак.

Поред тога, треба да докажу и власништво над објектом као што су купопродајни уговор, уговор о заједничкој градњи, инвестицији или наследству.

Весић: Све државне службе су укључене како би се пријаве обавиле брзо и ефикасно

Министар саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Горан Весић, који је присуствовао почетку пријављивања грађана у Градској општини Сурчин, рекао је за РТС да су све државне службе укључене у то да се процес пријаве обави брзо и ефикасно.

Навео је да је рок за добијање решења 15 дана, а ако грађани не добију решење, имају право да се жале Министарству које је дужно да одговори у року од осам дана.

"Рокови су кратки зато што желимо да омогућимо људима да заиста то своје право остваре. Само на територији Београда имамо 67 пунктова на којима се врши пријављивање. Ја сам захвалан општинама које су се добро организовале, али овај процес траје месец дана и треба да имамо такву организацију", рекао је Весић.

Истакао је да грађани не морају бити прикључени у року од месец дана, већ да добију решење са којим ће отићи у предузећа која ће обавити прикључење које зависи од техничких услова.

Весић је навео да се очекује да ће бити поднето око 50.000 пријава.

уторак, 11. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије