Читај ми!

Конкурс за пописиваче пољопривредних газдинства

Почело је пријављивање за позицију пописивача на предстојећем попису пољопривреде, објављено је данас на сајту Попис пољопривреде.

Заинтересовани кандидати детаље конкурса моћи ће да виде на веб-сајту Завода за статистику (www.stat.gov.rs) и сајту Пописа пољопривреде 2023. (popispoljoprivrede.stat.gov.rs), као и у средствима јавног информисања.

Планирано је да у Попису пољопривреде 2023. учествује око 3.000 пописивача, 300 општинских и 16 регионалних координатора.

Пре почетка пописа биће организована петодневна обука за организаторе и непосредне извршиоце, по нивоима, ради обезбеђивања јединственог поступања у тумачењу и примени методологије, према плану и програму Републичког завода за статистику.

Попис пољопривреде 2023. обухватиће пољопривредна газдинства на територији Србије, без обзира на статус (породична газдинства, газдинства правних лица и предузетника).

По пописивачу је предвиђено да буде око 250 газдинстава, а подаци ће бити прикупљани методом интервјуа на терену, од 1. октобра до 15. децембра, на основу Адресара пољопривредних газдинстава.

Пописивачи ће податке уносити директно у електронски упитник на лаптопу (метод CAPI).

Услови које кандидати за пописиваче треба да испуне су држављанство Србије, пребивалиште или пријављено боравиште у Србији, најмање 18 година старости у тренутку попуњавања пријаве, као и стечено најмање трогодишње средње образовање и да кандидат није осуђиван, да против њега није покренута истрага и да се против њега не води кривични поступак.

Конкурс је отворен до 21. августа.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара