Читај ми!

Кањон Јерме, спасиоци успели да повређеног планинара спусте на безбедно

Припадници Горске службе спасавања (ГСС), уз асистенцију ватрогасно-спасилачке јединице из Пирота и припадника Радио клуба Пирот, касно вечерас успели су да тешко повређеног планинара на Гребен планини, у кањону реке Јерме, у изузетно захтевном и опасном терену, спусте уз помоћ носила на безбедно, након чега ће му бити указана медицинска помоћ.

Бојан Божић из Радио клуба Пирот рекао је да је реч о изузетно захтевној акцији спасавања на терену, који би се могао описати као изузетно опасан и готово потпуно непроходан.

''Момцима из Горске службе спасавања који волонтерски раде изузетно опасан и крајње хуман посао треба одати огромно признање. Наиме, тешко повређени планинар, који је имао отворени прелом кључне кости, спуштен је са изузетно опасног терена, уз надљудске напоре људи из ГСС-а. Два наша члана, пиротска радиоаматера, млади момци Јован Јончић и Лазар Милошевић такође су са њима и по последњим информацијама којима располажемо, акција ће бити успешно приведена крају, и надамо се да ће повређени планинар после указане лекарске помоћи бити добро'', каже Божић.

Из ГСС-а су претходно саопштили да акцију спасавања спроводи шест спасилаца из станице Ниш.

Кањон Јерме спада међу најуже кањонске усеке у Европи и налази се на око 30 километара од Пирота.

среда, 15. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара