Читај ми!

Дописнику Танјуга Димитрију Мирковићу награда "Милан Пантић"

Добитник овогодишње награде за новинарску храброст "Милан Пантић" је дописник Танјуга са КиМ и новинар продукције "Грачаница онлајн" Димитрије Мирковић из Лапљег села код Грачанице, саопштила је компанија Новости а.д.

За Димитрија Мирковића гласали су Немања Пантић, представник породице Пантић, Љубиша Бата Вујић, директор Телевизије Коперникус, представник локалног медија из Јагодине, и Новости, док се представници УНС-а и НУНС-а нису се изјаснили.

Мирковићу је 29. маја, током уживог укључења за Танјуг, а поводом сукоба Кфора и грађана Звечана, шок бомба експлодирала крај ноге, али је упркос томе од редакције затражио да исприча шта се дешавало, па тек онда да затражи лекарску помоћ. 

Мирковић је рекао да је то награда за све колеге које су тог дана, пратећи догађај, угрожавали своју безбедност и додао да су га призори које је видео довели у стање шока, али да је успео потпуно да анулира бол и настави да извештава.

"То је награда свих нас. Мислим да ми је награда припала не само због начина на који сам желео да о догађају известим народ који се налази ван Косова, већ и због моје жеље да лично допринесем изношењу истине, независно од професије којом се бавим. Урадио сам све што сам могао како бих људима што објективније представио слику која се тог дана дешавала", рекао је Мирковић.

Додао је да су му након извештавања Албанци и Срби пружили помоћ, а да је потом недељу дана ишао на превијање.

Димитрије Мирковић од 1999. године живи у Лапљем Селу код Грачанице. Завршио је Вишу економску школу, смер финансијско пословање предузећа, а после једногодишњег волонтирања у НВО "Центар за мир и толеранцију", у марту ове године почео да ради у продукцији Грачаница Онлајн, а од априла ове године, и као дописник Танјуга.

Мирковићу ће награда бити уручена 11. јуна. Награда за новинарску храброст, носи име Милана Пантића, дописника "Вечерњих новости" из Јагодине, који је убијен пре 22 године испред улаза у зграду, а додељује се од 2001. године.

петак, 22. септембар 2023.
31° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"