Читај ми!

Заштитник грађана: Против медицинске сестре која је снимала порођај покренут прекршајни поступак

Заштитник грађана Зоран Пашалић утврдио је у поступку покренутом после сазнања из медија да је инструментарка из ГАК "Народни фронт" на друштвеној мрежи Тик-Ток уживо преносила порођај пацијенткиње, да је инструментарка суспендована са рада, уручено јој је упозорење пред отказ и поднет захтев за покретње прекршајног поступка.

Заштитник грађана је 27. априла 2023. године по сопственој иницијативи, а на основу медијских објава да је медицинска сестра из ГАК "Народни фронт" на Тик-Току уживо преносила порођај, покренуо поступак контроле законитости и правилности рада ГАК "Народни фронт" и Одељења за здравствену инспекцију Министарства здравља.

У изјашњењу Заштитнику грађана, ГАК "Народни фронт“ наводи да је 28. априла 2023. године в.д. директора клинике донео решење о удаљењу инструментарке са рада, а уручено јој је и упозорење пред отказ уговора о раду.

Министарство здравља навело је у изјашњењу Заштитнику грађана да је 28. априла 2023. године извршен ванредни инспекцијски надзор, након којег је 15. маја 2023. године Прекршајном суду у Београду поднет захтев за покретање прекршајног поступка против инструментарке због повреде права на приватност и поверљивост на основу Закона о правима пацијената.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво