Читај ми!

Суспендована сестра из ГАК Народни фронт због објављивања снимака из породилишта

Управа клинике ГАК Народни фронт је саопштила да је медицинска сестра која је oбјављивала снимке из породилишта суспендована. Медицинска сестра која је направила озбиљну повреду радних дужности и обавеза као и професионалне етике је одмах по хитном поступку суспендована, а покренут је и дисциплински поступак, саопштила је Управе клинике. Министарка здравља Даница Грујичић истакла је да је то грубо кршење права пацијената и да би сестра вероватно морала поново да прође медицину рада.

Управа ГАК Народни фронт је саопштила да је згрожена и најстроже осуђује поступак медицинске сестре која је објавила снимке из операционе сале.

"Истовремено се захваљујемо свима који су благовремено указали на овакво дешавање, да бисмо могли промптно да реагујемо и предузмемо све неопходне мере да се тако нешто никад не понови", наводи се у саопштењу.

Како се додаје, медицинска сестра која је направила озбиљну повреду радних дужности и обавеза као и професионалне етике је одмах по хитном поступку суспендована, а покренут је и дисциплински поступак.

У саопштењу се напомиње да је мера забране употребе мобилних телефона у породилишту и операционој сали и даље на снази.

Грујичић: Згрожена сам, сестра би вероватно морала поново да прође медицину рада

И министарка здравља Даница Грујичић огласила се поводом случаја. "Ја сам, морам рећи, згрожена. Не могу да схватим да било који медицински радник уради тако нешто и да му уопште падне на памет да тако нешто ради", рекла је Грујичићева.

Пре свега, истакла је министарка, када се човек нађе у било којој здравственој установи, мора имати потпуну заштиту и својих података и своје интиме и свега онога што се с њим дешава.

"Ово је грубо кршење права пацијената, без ичије дозволе, самоиницијативно. Морам рећи да сам прилично забринута. Како је могуће да неко није приметио да она то ради, да она то снима, где су биле њене колегинице?", упитала је министарка.

Апсолутно подржава потез директора Жељка Миковић, који је суспедновао медицинску сестру.

"Оно што је она направила мени говори да би вероватно морала поново да прође медицину рада, да се види да ли је она заиста способна да ради у таквим условима и да ли треба да се уопште бави здравством", закључила је министарка.

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво