Читај ми!

Патријарх: Апелујемо на оне који имају силу и моћ да разумеју да и Срби имају право да живе у миру

Патријарх Порфирије и служио је и вечерас је Храму Светог Саве на Врачару молебан за мир пред моштима Светог владике Николаја Жичког, Охридског и Лелићког.

Патријарх се обратио окупљеном верном народу који се у великом броју окупио око светих моштију и молио за мир у нашем народу, а посебно на заветној српској земљи Косову и Метохији, саопштила је СПЦ.

''Призивамо благодат Божју да дође на наш народ на Косову и Метохији, да дарује мир нашим људима и свим људима који живе тамо, да молитвама Светог владике Николаја Господ дарује спознају да смо сви једни другима потребни", рекао је патријарх.

"И додаћу вечерас - још апелујемо на оне који имају силу и моћ овога света у својим рукама и који често не само утичу на околности и ситуације широм земљиног шара, него их и стварају и одлучују какве ће бити, да молитвама Светог Николаја Бог и њима отвори ум и срце да разумеју да и ми православни Срби на својој земљи имамо дубинску потребу, али осећамо да нам и припада то право, да живимо у миру, да будемо људи којима се неће рушити домови, којима неће палити летину, које неће гонити и над којима се неће спроводити терор какав не постоји нигде данас у Европи, којима неће убијати недужну децу и зато проћи без икаквих не само санкција, него било какве опомене'', поручио је патријарх.

Нека Бог да онима који имају моћ и силу у својим рукама снаге, разумевања и осећања потребе да, како је додао, учине све што је до њих да што пре на Косово и Метохију дође мир.

''Знам да ми православни Срби онда када смо у Христу и када живимо вером имамо довољно простора у својој души и у своме срцу за све и сваког. То смо показали безброј пута. Можемо не само да живимо поред онога који је други и другачији, него можемо истински да поштујемо све што је његово и да будемо спремни да живимо у међусобном разумевању и општењу", навео је патријарх.

"Нека Господ изведе молитвама Светог Николаја свој благослов, благодат своју и спусти свој мир на косовско-метохијску земљу, на све људе који живе тамо, посебно на нашу браћу и сестре, али и на све нас који смо овде сабрани и где год да живимо. Нека нам да вере, молитве, смирења, стрпљења и покајања, а то значи да нам отвори и ум и срце, наше духовно биће и наше духовне очи, да у сваком тренутку можемо да знамо шта нам је најбоље чинити, а да је Богу угодно. Свети владико Николаје, моли Бога зан нас'', поручио је патријарх Порфирије.

уторак, 23. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару